Zlaté Zrnko - Rómeo 250 g mletá v plechovke

Kód: 3529
Novinka Tip
Neohodnotené
Značka: Zlaté Zrnko
8,90 €
Skladom (2 ks)
Môžeme doručiť do:
8.7.2022

Káva Zlaté Zrnko – Rómeo je vyššia klasika talianskeho espressa. Bohaté a plné telo. Jeho jemná ovocnosť sa dá charakterizovať  chuťou
mandľového koláča, kakaa a marcipánu. Najlepšie tieto chute vyniknú v kapučíne. Káva Rómeo sa výborne hodí aj na moku a filter. Pražená na espresso, no výborná aj v alternatívnych spôsoboch prípravy.

Balenie: mletá káva v plechovke 250g
Mletie: stredne jemné – na espresso, moku

Ocenenia: Víťaz 1 hviezdy na Great Taste Awards 2018 v kategórii espresso. Víťaz bronzovej medaily na International Taste Awards 2020 v kategórii espresso.

Snímka obrazovky 2022-06-10 202202Snímka obrazovky 2022-06-10 202616

Pôvod: Káva Rómeo je zmes 6 až 7 káv s pôvodom, 85% arabica a 15% robusta. Pôvod hlavnej zložky: Brazília. Každá zmes Zlaté Zrnko je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmesi Zlaté Zrnko miešajú talianskí odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť.

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Rómeo patrí k našim zaujímavým kávovým zmesiam a zároveň je veľmi univerzálnou zmesou aj na alternatívne prípravy kávy. Je stredne-vyššou klasikou talianskeho espressa a má pestré spektrum chutí s veľmi jemným náznakom acidity.

 

Chuťový profil:

Ovocnosť: ●●○

Vyváženosť: ●●○

Horkosť: ●●○

 

Aróma: ●●○

Intenzita: ●●○

Dochuť: ●●○

 

Kofeín: ●●○

Detailné informácie

Podrobný popis

Praženie: stupeň 4 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso.

Použitie: espresso, moka

Recept na filtrovanú kávu: Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov).

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie