Zlaté Zrnko - Kuba 200 g zrnková v sáčku

Kód: 3535
Novinka Tip
Neohodnotené
Značka: Zlaté Zrnko
7,90 €
Skladom (2 ks)
Môžeme doručiť do:
8.7.2022

Káva Zlaté Zrnko – Kuba – výrazné telo tejto kávy ponúka znateľnú chuť kakaa a tabaku s náznakmi lieskových orechov v dlhej dochuti. Výnimočná chuť spomedzi všetkých káv, charakteristická iba pre Kubu.

Ocenenia: Víťaz 2 hviezd na Great Taste Awards 2019 v kategórii espresso. Víťaz striebornej medaily na International Taste Awards 2020 v kategórii espresso.

Snímka obrazovky 2022-06-10 202202Snímka obrazovky 2022-06-10 202616

Pôvod: Kuba je káva s pôvodom, pochádza z juhovýchodnej časti ostrova, z horského pásma Sierra Maestra. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Kuba je obľúbená nielen u mužov pre svoju horkastú tabakovú dochuť, ale aj u všetkých, ktorí ocenia horkastú kávu, ktorá sa vyníma spomedzi ostatných.

 

Chuťový profil:

Ovocnosť: ○○○

Sladkosť: ●○○

Horkosť: ●●●

 

Aróma: ●○○

Telo: ●●●

Dochuť: ●●○

 

Kofeín: ●○○

Detailné informácie

Podrobný popis

Praženie: stupeň 5 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso.

Spracovanie: mokrou metódou

Použitie: espresso

Mletie: jemné / veľmi tvrdé zrno

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Kuba si vyžaduje jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 2-3, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie