Zlaté Zrnko - Etiópia 200 g zrnková v sáčku

Kód: 3538
Novinka Tip
Neohodnotené
Značka: Zlaté Zrnko
7,90 €
Skladom (2 ks)
Môžeme doručiť do:
8.7.2022

Káva Zlaté Zrnko – Etiópia to sú tradičné antické etiópske odrody, ktoré rastú pod ensetovými stromami vo výške 2000 m.n.m v oblasti Gedeo v Etiópii. Jej ovocnosť pripomína zrelý melón s broskyňou a dochuť má zaujímavé náznaky ibišteka.

Ocenenia: Víťaz 2 hviezd v potravinovej súťaži Great Taste Awards (UK) 2018 v kategórii espresso a 1 hviezdy na Great Taste 2019 v kategórii filter. Víťaz 2 hviezd v potravinovej súťaži Great Taste Awards (UK) 2020 v kategórii espresso.

Snímka obrazovky 2022-06-10 202202

Pôvod: Etiópia je káva s pôvodom, pochádza fariem v meste Yirga Chefe v oblasti Gedeo. Rastie v 2000 m.n.m.,. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Etiópia je jedna z najkvalitnejších ovocných káv na svete, s bohatou a veľmi príjemnou ovocnosťou. Vhodná aj na alternatívne prípravy.

 

Chuťový profil:

Ovocnosť: ●●●

Sladkosť: ●●○

Horkosť: ○○○

 

Aróma: ●●●

Telo: ●○○

Dochuť: ●●○

 

Kofeín: ●○○

Detailné informácie

Podrobný popis

Bodové hodnotenie: 85 bodov SCA

Spracovanie: suchou metódou

Praženie: stupeň 2 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso.

Použitie: espresso, moka

Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno

Recept na filtrovanú kávu: Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Etiópia si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie