Zlaté Zrnko - Etiópia 200 g zrnková v sáčku

Kód: 3538
Neohodnotené
Značka: Zlaté Zrnko
7,90 €
Na objednávku do 5 dní
Môžeme doručiť do:
12.12.2022
Položka bola vypredaná…

Káva Zlaté Zrnko – Etiópia to sú tradičné antické etiópske odrody, ktoré rastú pod ensetovými stromami vo výške 2000 m.n.m v oblasti Gedeo v Etiópii. Jej ovocnosť pripomína zrelý melón s broskyňou a dochuť má zaujímavé náznaky ibišteka.

Ocenenia: Víťaz 2 hviezd v potravinovej súťaži Great Taste Awards (UK) 2018 v kategórii espresso a 1 hviezdy na Great Taste 2019 v kategórii filter. Víťaz 2 hviezd v potravinovej súťaži Great Taste Awards (UK) 2020 v kategórii espresso.

Snímka obrazovky 2022-06-10 202202

Pôvod: Etiópia je káva s pôvodom, pochádza fariem v meste Yirga Chefe v oblasti Gedeo. Rastie v 2000 m.n.m.,. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Etiópia je jedna z najkvalitnejších ovocných káv na svete, s bohatou a veľmi príjemnou ovocnosťou. Vhodná aj na alternatívne prípravy.

 

Chuťový profil:

Ovocnosť: ●●●

Sladkosť: ●●○

Horkosť: ○○○

 

Aróma: ●●●

Telo: ●○○

Dochuť: ●●○

 

Kofeín: ●○○

Detailné informácie

Podrobný popis

Bodové hodnotenie: 85 bodov SCA

Spracovanie: suchou metódou

Praženie: stupeň 2 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso.

Použitie: espresso, moka

Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno

Recept na filtrovanú kávu: Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Etiópia si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: