Zlaté Zrnko - Emília 250 g mletá v plechovke

Kód: 3523
Novinka Tip
Neohodnotené
Značka: Zlaté Zrnko
8,90 €
Skladom (4 ks)
Môžeme doručiť do:
30.9.2022

Káva Zlaté Zrnko – Emília je vyvážená zmes 100% arabík rafinovanej konzistencie. Čistá a hladká chuť kakaa s jemnou príchuťou acidity. Šálka tejto kávy vás ohromí vôňami liesky, orechov a pečeného chleba.

Balenie: mletá káva v plechovke 250g
Mletie: jemné – na espresso

Ocenenia: Víťaz 1 hviezdy na Great Taste Awards 2018 v kategórii espresso. Zisk zlatej medaily na International Coffee Tasting v roku 2021.

Snímka obrazovky 2022-06-10 202202Snímka obrazovky 2022-06-10 202249

Pôvod: Káva Emília je zmes 6 až 7 káv s pôvodom, 100% arabica. Pôvod hlavnej zložky: Brazília. Každá zmes Zlaté Zrnko je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmesi Zlaté Zrnko miešajú talianskí odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť.

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Emília je naša najvyváženejšia káva, ktorá nikoho neurazí a je vhodná na lahodné espresso aj do mliečnych nápojov. Nemá ovocné (kyslé) chute ani prílišnú horkosť. Zlatý stred.

Chuťový profil:

Ovocnosť: ●○○

Sladkosť: ●●●

Horkosť: ●○○

 

Aróma: ●●○

Intenzita: ●●○

Dochuť: ●●○

 

Kofeín: ●●○

Detailné informácie

Podrobný popis

História: Káva s týmto chuťovým profilom bola prvý krát namiešaná v roku 1935 v prístavnom meste Trieste, kde je odvtedy neustále prispôsobovaná, aby chutila najširšiemu spektru ľudí. Ľudia z celého sveta prichádzajú každý deň do laboratórií, aby zaznamenali ako im chutila a odborníci na základe týchto chuťových preferencií ju môžu vylepšovať. Podobný chuťový profil majú bežne v ponuke talianske veľkopražiarne, väčšinou ho nájdete v zlatom balení, my máme tú česť, že ho môžeme pražiť na Slovensku a prinášať našim zákazníkom.

Praženie: stupeň 4 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso

Použitie: espresso

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Emília si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov).

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: