Zlaté Zrnko - Brazília 200 g zrnková v sáčku

Kód: 3532
Novinka Tip
Neohodnotené
Značka: Zlaté Zrnko
6,90 €
Skladom (2 ks)
Môžeme doručiť do:
8.7.2022

Káva Zlaté Zrnko – Brazília je vyberaná zmes brazílskych káv s jemnou príjemnou sladkou chuťou. Dobrá viskozita a sladké aromatické vône kakaa, mandlí a lieskových orieškov, ktoré sa rozvíjajú do rôznych nádychov zrelého ovocia. Dlhotrvajúca dochuť odhaľuje chuť sladu a vanilky.

Ocenenia: Víťaz 1 hviezdy na Great Taste Awards 2019 v kategórii espresso. Víťaz striebornej medaily na International Taste Awards 2020 v kategórii espresso.

Snímka obrazovky 2022-06-10 202202Snímka obrazovky 2022-06-10 202616

Pôvod: Lahodná Brazília je káva s pôvodom, je zmesou arabica, kvalita Extra Fine Cup. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.

 

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Brazília je obľúbená klasika, veľmi jemná, má vyváženú a príjemnú chuť.

 

Ovocnosť: ●○○

Sladkosť: ●●○

Horkosť: ●○○

Aróma: ●●○

Intenzita: ●●○

Dochuť: ●●○

Kofeín: ●●○

Detailné informácie

Podrobný popis

Spracovanie: mokrou metódou.

Praženie: stupeň 4 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso.

Použitie: espresso

Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Brazília si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie