Káva Papua New Guinea Sigri 200 g
Kód: 2962Podrobný popis
Ak si zoberieme celosvetovú produkciu kávy, tak Papua Nová Guinea vyprodukuje len 1 % kávy ročne. Kávovníky sa pestujú v oblasti Waghi Valley, v nadmorskej výške 1600 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou. Pestuje sa hlboko v pralese, kde vďaka vysokej vlhkosti dozrieva pomaly. Vysoké stromy v pralese neprepúšťajú slnečné svetlo, čo ešte podporuje čas zretia. Je to káva s nádhernými, rovnomernými zrnami.
Viac o produkte
100 % Arabika
Región: Waghi Valley
Farma: drobní farmári z regiónu
Odroba: Typica
Spracovanie: mokré (24 hod. fermentované)
Nadmorská výška: 1600 m n. m.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Káva pražená na Slovensku
O nás...
Peter Szabó začínal predajom kávy talianskych značiek, napokon sa však rozhodol otvoriť si vlastnú pražiareň s názvom Coffeein. Učil sa na malej 500-gramovej pražičke a v roku 2015 si otvoril vlastnú pražiareň kávy v Šahách, svojom rodnom meste.
Dnes ponúka napríklad 100 % Arabiku z celého sveta, 100 % Robustu, ale aj rôzne vlastné espresso zmesi a specialty grade výberovú kávu. Kávy pražiarne Coffeein sú rozdelené podľa praženia medzi tie tmavšie na espresso a svetlejšie určené na filter.